HTML

Magyar Hírlap

Infógyűjtemény a Magyar Hírlap kálváriájáról.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Legfrissebb kommentek

  • e-Vita: Köszönöm, hogy a kedves kommentelő újra bizonyítja a jobbparton növekedő módszert: a fordított log... (2008.03.28. 08:58) Széles-sávú jobbközép
  • e-Vita: Most veszem észre, hogy van egy komment (sajnos kissé elfekvőben van e téma - egyébirányú bajaim m... (2007.11.23. 08:10) Pénzemberek tisztességirül
  • Babett anyó: Én is feszt küzdök a Medialoggal. Mivel a működésük három első hónapjában mindig kitaláltak valami... (2007.05.16. 15:23) Kár
  • e-Vita: vmg: manapság nem szokás hosszú távra tervezni. Sem a tervezés, sem a szervezés, sem a tesztelés i... (2007.03.20. 20:45) Nyomtatott sajtó: újabb szög a koporsóhoz
  • e-Vita: sitalpas: ami biztos: a medialog segített a döntésben: soha többé nem fizetek elő napilapra. (2007.03.19. 12:57) Már nem kell

Széles-sávú csapó

2008.03.28. 08:59 e-Vita

És, ime, Kedves Olvasóm: megszületett Széles úr nyílt válaszlevele a tiltakozó nyílt levélre: Nyílt válasz

Ebben megjegyzi a saját vélekedése kapcsán: "...biztos vagyok benne, hogy ez a Magyar Hírlap szerkesztőségi kollektívájáé is." Naná. Próbálna valaki is csak másképp gondolkodni. Másnap már be se menjen.

"boszorkányüldözést és hajtóvadászatot nem lehet folytatni egyetlen szerző ellen sem."  - tipikus jobbszélsős túlzás (tartalomhoz a forma): egy tiltakozó nyílt levél vajh miben merítheti ki a boszorkányüldözés ill. hatóvadászat fogalmát?

"A Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan veszi, amit publicisztikai rovatának mottójában hirdet: 'A hír szent, a vélemény szabad.'" - kacc, kacc. Érdekes lenne tudni, hogy hogy korrelál ez a szöveg azzal, hogy Széles exkavátorral tette ki a számára nem elég jobb(khm)középről szóló szerkesztőségi tagokat. Azt is mondhatnánk: tisztogatott. Most már kristálytisztán látható az akkor még csak gyanús tendencia. Persze: meg tudná magyarázni. A jobbparton valami hihetetlen (és félelmetes) tehetséggel alkalmazzák a kifordított logikát.

"Ezzel a nyílt válasszal részemről lezártnak tekintem az ügyet." Hát, köszöni, ennyi. Csapó-csapás.

Arról meg ne is szóljunk, hogy Széles még mindig tartozik nekem egyhavi Magyar Hírlap árával. És nagy valószínűség szerint nem csak nekem. Az persze nem érdekli. A balos pénz is csak pénz. Neme?

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarhirlap széles antiszemitizmus széles gábor

Széles-sávú jobbközép

2008.03.26. 08:31 e-Vita

Azt hiszem, nem csalatkoztam Széles Gáborban (A pesszimista sose csalódik, csak nincs öröme benne - Teller Ede után szabadon). Tökéletesen passzol a tendenciához.

Publicisztikai rangra emelt antiszemitizmus:

Bayer Zsolt: A medence és környéke, Magyar Hírlap, 2008.03.18.  (Olvasásához, Kedves Olvasóm, készíts elő tisztálkodó szereket, esetleg gumikesztyűt, védőszemüveget, védőruhát - de utána mindenképpen javasolt az alapos tisztálkodás.)

Neves közéleti személyek nyílt levet fogalmaztak meg Széles Gáborhoz, melynek szövege, és az aláírók listája itt olvasható: http://antifasizmus.extra.hu/

És örömmel tapasztaljuk, hogy az egyszerű, mezei állampolgárnak is lehetőséget adtak a csatlakozáshoz, emailben: antifasizmus@extra.hu

Én máris éltem e lehetőséggel.
Köszönjük.

2 komment

Címkék: média antiszemitizmus nyomtatott sajtó széles gábor bayer

Pénzemberek tisztességirül

2007.06.01. 17:33 e-Vita

Amióta csak láttam-hallottam a Márciusi Charta szövegét, és az aláírók listáját, én, mint a Gyurcsány kormány által megtévesztett jóhiszeműek egyike, arra gondolok mindíg, meg-megállva, hogy vajh hogyan is egyeztethető össze a tisztességes pénzemberek utáni vágyakozással Széles Gábor. És egyáltalán: az egész fennkölt szólamokkal dúsított szöveghalmaz. "Jelmondatunk szerény, de irányt mutató: egy nemzet boldogsága inkább függ az emberek jellemétől..." És - ó, édes istenem - még erkölcsről is van benne szó.

Hm. Hát nem is tudom, mit mondjak. Tekintve, hogy Széles Gábor kb egyhavi Magyar Hírlap előfizetés árával tartozik nekem, és semmi jele, hogy ezt a tartozást meg óhajtaná adni.
Egy tisztességes pénzember az idő múlásával még a tartozásának kamatait is megadná, hiszen használja a pénzemet, valójában én pénzt adtam neki a semmiért cserébe, tehát kölcsönöztem neki. (No persze, ha létezik egyáltalán a tisztességes pénzember fogalma.)
Nos, hát talán ennyit az egész szöveghalmaz és aláíróinak hitelességéről.
Széles Gábor e tekintetben már szóba se jön: hitelességét nálam már régesrég elvesztette.
Az, hogy a Magyar Hírlapot és ahogy felfalta, csak egy adalék ehhez.
Node amikor oly nagy bajban van a haza, az államháztartás, zsarolásgyanúsan harcol bármiféle adóemelés ellen(nyereségadó, társasági adó), hanem még inkább az (őket érintő) adócsökkentésben látják az ország szekerének gazdasági kátyúból való kirángatásának egyik legfőbb eszközét.
Furcsa logika - ezt csak tisztességes pénzemberek érthetik.
Nyilván.

2 komment

Címkék: politika magyarhirlap magyarhírlap kapitalizmus tőke széles gábor tőkés márciusi charta

Szélesítés

2007.04.06. 10:59 e-Vita

"A veszteség ellensúlyozására, a saját tőke pótlására 390 millió forinttal megemeli a Magyar Hírlap kiadóvállalat törzstőkéjét Széles Gábor üzletember családi cége, az SGH Vagyonkezelő Kft. – írja a HVG." - írja az e-MaSa.
Azt ugyan nem értem, hogyan lehetséges az, hogy (a cikk szerint) Széles Gábor e törzstőkeemelésben nem kívánt részt venni. Érdekes család lehet...

Azt viszont értem, hogy miért tett Széles úr kényszerelőfizetővé, ill. miért nincs az elmaradt ill. a rendszeresen késlekedő kézbesítésért ígért kárpótlásnak se híre, se hamva.
Alig várom, hogy leteljen az előfizetésem. E hó végével befejezem Széles úr és/vagy "családi cége" explicit támogatását, oszt jó napot.
(Azt nem tudhatom, hogy implicite milyen módokon járulok hozzá Széles úr és/vagy "családi cége" anyagi épüléséhez, mert a nagytőke kifinomult polipkarjai olyan helyeken is szívhatják a véremet, ahol még csak nem is sejtem.)

Szólj hozzá!

Címkék: média magyarhirlap széles magyarhírlap kapitalizmus tőke széles gábor tőkés nagytőke

Kár

2007.03.19. 13:15 e-Vita

A médialogos ügyfélszolgálatot kemény küzdelem árán végre elérve, háborgásomat csillapítandó a kishölgy a túloldalon említést tesz a kárpótlásról: lehet (majd, egyszer, valamikor - nem tudni biztosan, mikor) kérni pénzbeli visszatérítést, ill. az előfizetés meghosszabbítását. Nem tudom megállni, csípőből reagálok: előfizetés meghosszabbítása??? Istenments! Alig várom, hogy véget érjen, hálisten már nem tart soká. És aztán napilapra tuti biztos, hogy soha többé nem fizetek elő.

Hát a szegény kishölgy persze nem tehet róla, ő csak egy kis bérrabszolga, a legalsó
lépcsőfokon. Mondom is neki: tudom én, hogy felsőbb szinten van probléma, leginkább a szervezéssel, vezetéssel. Közben arra gondolok, hogy (amint az elején közölte a telefonautomata)  magnóra veszik a beszélgetést. Ha biztos lennék benne, hogy valaki érdemi döntéshozó illetékest egyáltalán érdekelné ez az egész kézbesítési mizéria, és ilyen indíttatásból visszahallgatná, akkor mondanék én még egyebet is. De nincsenek illúzióim: a termék, a szolgáltatás, az ügyfél csak ürügy ahhoz, hogy óriási pénzek vándoroljanak-gyűljenek óriási zsebekbe. Ahogy az egy rendes kapitalista piacgazdasághoz illik.

5 komment

Címkék: ügyfélszolgálat magyarhirlap kézbesítés médialog fiege magyarhírlap

Közelítés

2007.03.18. 21:19 e-Vita

Előző bejegyzésemhez öltve ezt a mait: kiegészítő gondolataimat a Magyarország.hu fórumába láncoltam tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: naptárreform magyarország.hu

MH-időzavar

2007.03.17. 20:51 e-Vita

Kirekesztés a mai MH-ban:No, ki találja ki, melyik az igazi?

Szólj hozzá!

Címkék: naptárreform

Még küzdök

2007.02.28. 08:06 e-Vita

Nos, még mindig MH-kényszer-előfizetőként újabb háborognivaló: 2 napja (febr.25-26) nem jön a ládámba a lap. Már két ügyintézővel is beszéltem - a Médialogot ráadásul elég nehéz elérni, vagy foglalt, vagy nem veszik fel. Az MH-vonal dettó.
Fő az ügyfélbarátság, ugyebár.
A január óta tartó mizériával kapcsolatos kárpótlásnak meg - természetesen - se híre, se hamva.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarhirlap lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege magyarhírlap

Már nem kell

2007.01.08. 13:49 e-Vita

Ma reggel 9 óra: a postaládámban ott a mai MH. Amit én már nem is akarok, amit már próbáltam lemondani - eddig sikertelenül. De erről majd később.

Most inkább azon lepődhetnék meg, ha még tudnék meglepődni ilyesmin, hogy semmi de semmi jele annak, hogy a Magyar Hírlap tulajdonosának, főszerkesztőjének (Széles úrnak, Gazsó L. Ferencnek), a kiadónak, az új terjesztőnek, a Médialognak fontos lenne az előfizető: sehol egy kis, a laphoz csatolt-kézbesített fecni, sehol egy kis közlemény a címlapon valami ilyesmivel, hogy "Kedves Előfizetőink, elnézést kérünk, köszönjük türelmét, veszteségét kárpótolni fogjuk, bízunk benne, hogy ilyen többé sose, és hogy továbbra is előfizetőnk marad, stb stb..." (A többi újságról nincsenek kapcsolódó infóim.) Úgyhogy nálam az MH-pohár már nemhogy csordultig betelt, de folyamatosan ömlik kifelé.

A megoldás pedig nem más, MH-t, de egyéb nyomtatott sajtótermék vonatkozásában is, amit már előzőleg emlegettem, de bizonyára sokan mások is ilyen eredményre jutnak: "A közgazdász fiam kevésbé érzelmes, le is vonta a következtetést. Január elsejével lemondta az összes előfizetést, interneten keresztül tájékozódik." (Zöldi László:A lapterjesztők miért nem terjesztik a lapot? , Klubháló.hu, Január 04, csütörtök)

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy sem a Médialogot, sem az megfelelő MH illetékest nem tudtam még elérni telefonon.

2 komment

Címkék: magyarhirlap lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege széles magyarhírlap nyomtatott sajtó

HVG sincs

2007.01.06. 20:51 e-Vita

Nos, hol is tartottam - kicsit elmaradtam az események dokumentálásával.

Természetesen(?) 4-én (csütörtökön) este, de másnap reggel sem volt egy aprócska előfizetett lap sem a ládámban. Már rutinosan tárcsázom a HVG ügyfélszolgálatát, és mondom, hogy mi van: nincs. A hölgy nem lepődik meg, sőt mondja, hogy igen sok a panasz ebben a kézbesítési körzetben. (Hm. Rossz helyen lakom rossz időben.)

A hölgy ismét jegyezte a panaszomat, de péntek lévén nyilván a "friss" HVG-t már csak jövő héten remélhetem, netán beéri a kövekező szám is. Hát mit mondjak, érdekes összefonódás: a Médialog trehánysága úgy látszik, ragadós, büntetésből vagy szolidaritásból vagy bosszúból most az eredeti kézbesítő cég sem hozza ki azt, ami nála maradt.

Szólj hozzá!

Címkék: hvg lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege

Napok lapok nélkül

2007.01.04. 14:29 e-Vita

Újabb nap, újabb aggodalom: az MH természetesen(?) ma sem található a postaládámban, viszont a HVG sem. Aggódva hívom a HVG ügyfélszolgálatát: jajj, csak nem ezt is a Médialog vette át? Megnyugtatnak: ezt nem. Viszont a Posta ezentúl nem reggel, hanem majd valamikor napközben fogja kivinni. Kihozni. Remélhetőleg a csütörtöki nap marad. Úgyhogy estig meglátjuk.

Viszont amit még eddig nem mondtam, hogy a Médialog által megadott telefonszám, ahol az előfizetők kérdéseit "várják", kezdettől fogva (3. napja) nem elérhető. Vagy foglalt, vagy egy géphang túlterheltégre hivatkozik.

No de mostmár bizonyára várható az előfizetési díj visszaérkezése a számlámra. (Khm. Vagy az ablakba...)

2 komment

Címkék: hvg magyarhirlap lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege magyarhírlap

Para-Kovács a Népszabadságba megy

2007.01.04. 00:13 e-Vita

Arról értesülhetünk a parablog-ban, hogy jövő héttől minden 2. pénteken PKI megörvendezteti híveit a Népszabadságba írott szövegeivel.
Részemről az öröm.

Szólj hozzá!

Címkék: népszabadság para-kovács magyarhirlap magyarhírlap

Nyomtatott sajtó: újabb szög a koporsóhoz

2007.01.03. 10:52 e-Vita

Természetesen(?) ma reggel 9 órakor is üresen találom a postaládát. Cserébe újabb hírrel gazdagodom:

"Összeomlott tegnap az országos napilapok terjesztési rendszere: a postát váltó új terjesztőcég, a Medialog sok településen egyáltalán nem, másutt többórás késéssel vitte házhoz a napilapokat." (mho.hu, 2007-01-02 )

Soha többé nem fizetek elő nyomtatott napilapra.
Hm. Bezzeg a mindenféle vezérigazgató-, elnök- és egyéb csereberékre volt/van erőforrás. No és az előfizetők kártérítésével mi lesz? Ne mondjátok meg - kitalálom.
Ugyan mit várhatnék azok után, hogy ilyen hazugságot olvasok:

"Lengyel L. László, a cég elnök-vezérigazgatója azt mondja, a probléma elhárult, a Magyar Postától átvett adatbázis alapján mától időben kézbesítik a lapokat" (Vg.hu, 2007-01-03)

Mert vagy az elnök-vezérigazgató úr lódít, vagy a VG.hu másít.

4 komment

Címkék: magyarhirlap lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege magyarhírlap nyomtatott sajtó lengyel l. lászló

Nem osztottak lapot

2007.01.02. 17:16 e-Vita

Reggel 9 körül nyitom a postaládát: nincs ott a lap. Megörülök: ime, mégis van tisztesség, Széles úr belátta végre, hogy nem illik az előfizetőket rászedni - elfogadja az előfizetésem lemondását és visszaadja a pénzemet. Ámde milyen hírre bukkanok a neten:

"Akadozik a lapkézbesítés ... az országos napilapokat 2007-től a Médialog-Fiege Zrt. kézbesíti az előfizetőknek." (radio.hu, 2007. január 2.)

Végülis, csodálkoztam is volna, ha az átállás flottul megy. No, most aztán se lapom, se pénzem. Hát mit is mondjak: lehet ezt még fokozni.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarhirlap lapkézbesítés kézbesítés médialog fiege széles magyarhírlap

Volt MH-sok

2007.01.02. 16:57 e-Vita

"Farkas György (2001-től a legutóbbi időkig a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként tevékenykedett.) hírszerkesztő, rádiós, televíziós újságíró januártól lesz a Petőfi Rádió főszerkesztője." (emasa.hu, 2006. december 19.)

"A Magyar Hírlap „belső, fizetett ellenségeinek”, vagyis a lap ombudsmanjainak írásait gyűjtötte össze és adta ki az Élet és Irodalom. Majtényi László és Miklósi Zoltán bírálatai nem csak a hányatott sorsú napilapról szólnak, a hazai sajtó egészének látleletei..." (emasa.hu, 2006. december 19.:)

Para-Kovács Imre

Szólj hozzá!

Címkék: para-kovács magyarhirlap majtényi lászló miklósi zoltán ombudsman élet és irodalom magyarhírlap

süti beállítások módosítása